Wat u moet weten voor het huren van een appartement op Malta.

Het vinden van een huurwoning op Malta gaat heel gemakkelijk. Als u een geschikte woning heeft gevonden, kunt u ter plekke het huurcontract tekenen en vaak meteen intrekken. Het meest gebruikelijke huurcontract is een contract van 6 maanden of een jaar. Hierbij betaalt u een maand huur als borg. De huurprijzen zijn vaak exclusief water, elektriciteit, internet en televisie. Op Malta kunt u uitgaan van € 65 voor water en elektriciteit voor een tweepersoonshuishouden. Vaak dient er voor de water en elektriciteit rekening ook een borg gevraagd, omdat deze op naam staat van de eigenaar van de woning. Het verschil tussen de borg en daadwerkelijke rekening wordt dan na enige tijd verrekend. Het aansluiten van een internetverbinding en televisieabonnement gaat zeer eenvoudig en is vaak binnen twee dagen geregeld. De makelaarskosten die DeVink Estates in rekening brengt is conform de huurregulatie en bedraagt een halve maand huur exclusief 18% btw. Na het verlopen van het eerste huurcontract bent u vrij om zelf het huurcontract te verlengen zonder inmenging van een makelaar en betaalt u dus geen makelaarskosten.

Een voorbeeld van een kostenplaatje bij het huren van een woning op Malta ziet er dus als volgt uit; Als u een woning huurt van € 800, betaalt u € 800 borg. Hierbij komt gebruikelijk een borg van €80 voor water en elektriciteit en betaalt u €472 makelaarskosten inclusief btw. Gebruikelijk is dat u bij het ondertekenen van het huurcontract in ieder geval meteen de borg betaalt.

Een aantal tips bij het zoeken naar een geschikte huurwoning:

  • Weet waar u wilt wonen
    Bent u afhankelijk van de bus of heeft u een auto? Hoe zit het met de busverbindingen en de parkeergelegenheid?
  • Is het mogelijk om een huurcontract te verlengen?
    Als uw huisbaas al plannen heeft om in de zomer bijvoorbeeld zijn woning aan toeristen wilt gaan verhuren, is dit handig om van te voren te weten. DeVink Estates controleert dit bij uw huisbaas zodat u een goede beslissing kunt nemen.

Een voorzichtige prijsindicatie voor een modern gemeubileerd twee kamer appartement:

Sliema/St. Julians/Swieqi: In verband met de taalscholen en werkgelegenheid zijn dit de meest populaire gebieden voor huurwoningen. Vanaf €850.

Gzira/Msida/Ta’x Biex: Een prima, goedkoper alternatief voor Sliema door de geringe afstand tot Sliema. Vanaf € 650.

Valletta: Gering aanbod. De meeste appartementen worden gereserveerd voor vakantieverhuur. Vanaf € 850.

Buggiba/Qawra: Toeristengebied in de zomer. In het laagseizoen is het hier veel rustiger en alle voorzieningen zijn in de buurt. Goede busverbinding naar St. Julians en Sliema. Vanaf € 550.

De populariteit van Malta neemt er toe en daarmee ook de vraag naar huurwoningen. Om deze groei tegemoet te komen wordt er veel gebouwd en oudere appartementen worden verbouwd en gemoderniseerd. De huurmarkt is zeer dynamisch vanwege de grote mobiliteit van studenten en expats. Daardoor is een goede huurwoning vaak niet langer dan een week beschikbaar voordat er een nieuwe huurder intrekt en er komen dagelijks nieuwe huurwoningen bij. Om deze reden is het dus voor DeVink Estates niet mogelijk om het aanbod online volledig actueel te houden. Neem daarom altijd contact op met DeVink Estates. Als u referenties van woningen doorgeeft die u aanspreken zullen wij met bij de eigenaar de beschikbaarheid controleren en zullen wij op zoek gaan naar vergelijkbare beschikbare woningen.

 

Lees ook:

Vastgoed verhuren