Wat staat er zoal op Malta te koop?

Buiten het soort vastgoed dat ook te vinden is in Nederland zoals moderne flats en bungalows heeft Malta ook zijn eigen karakteristieke bouwstijlen. Heeft u wel eens van een Maltees balkon gehoord? Laat je informeren en vooral inspireren!

 

Flats
Het merendeel van het vastgoed wat op Malta verkocht wordt zijn flats. De variatie onder flats is enorm en doorslaggevend zijn vaak de locatie en het uitzicht. Een aanrader zijn de flats in Malta’s meest exclusieve en moderne complexen zoals Tigne Point of Portomasso.

*Richtprijzen: een 2 slaapkamer appartement vanaf €150.000 en in de populaire gebieden vanaf €250.000.

 

Penthouses
Een penthouse is een appartement op de bovenste verdieping van een gebouw. Bij de wet is geregeld dat een penthouse een terras moet hebben en daardoor zijn de penthouses vaak kleiner van oppervlakte dan de appartementen op de verdiepingen daaronder. Tenzij er op de bovenste verdieping natuurlijk minder appartementen zijn dan op de verdiepingen daaronder. En het uitzicht van het terras maakt natuurlijk het grootste verschil.

*Richtprijzen: Net als appartementen vanaf €150.000 voor een kleinere woonruimte. Premium prijzen voor uitzicht.

 

Townhouses en Terraced houses
Geïnspireerd door de Engelsen zijn deze huizen vaak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Deze rijtjeshuizen hebben twee of drie verdiepingen. Sommigen hebben een achtertuin, maar ze hebben in ieder geval allemaal en dakterras. Omdat in Malta in de zomer aangenaam heet is zijn deze huizen met een hoog plafond gebouwd om de woonruimte te verkoelen. De vloeren zijn betegeld met prachtige mozaïek in de vorm van een tapijt. Typisch voor deze huizen zijn de Maltese balkons die op de eerste verdieping 2 meter naar buiten uitsteken in prachtige kleuren.

*Richtprijzen: Vanaf  €200.000 en in de populairdere gebieden vanaf €350.000

 

Maisonnettes
Een typische maisonnette is een woning met een eigen entree wat deel uitmaakt van een groter huis. Op Malta staan vele huizen die zijn opgedeeld in een maisonnette op de begane grond en een maisonnette op de 1e verdieping. De meeste maisonnettes op de begane grond hebben een tuin en de maisonnettes op de 1e verdieping hebben een dakterras. Een maisonnette op de 1e verdieping kan soms ook een duplex zijn van twee verdiepingen met een dakterras. Afhankelijk van de wijk zou er een bouwvergunning afgegeven kunnen worden op een maisonnette tot maximaal drie verdiepingen op te bouwen. Vanaf de jaren ’80 zijn maisonnettes ook enorm populair geworden onder de Maltese bevolking en is deze bouwstijl flink toegenomen. De variatie is daardoor groot en kan in vloeroppervlakte groter zijn dan townhouses. Ook in appartementen complexen worden maisonnettes gebouwd waar het enige verschil met de andere appartementen is dat deze een eigen deur heeft vanaf de begaande grond. Omdat deze maisonnettes niet deel uitmaken van de gemeenschappelijke ruimtes (traphuis en lift) hoeven deze woningen geen kosten bij te dragen aan de vereniging van eigenaren.

*Richtprijzen voor een typische maisonnette: Vanaf €250.000 en in de populairdere gebieden vanaf €350.000

 

House of Character
Buiten de drukke stadscentra vindt u in gezellige dorpjes of op het land deze charismatische oude stenen huizen waarvan een aantal zelfs meer dan 400 jaar oud zijn. Typische voor een house of character zijn de binnen-hofjes en de ruime woonkamers. Neem eens een kijkje in deze prachtige gerenoveerde huizen die van alle gemakken voorzien zijn maar waar de antieke sfeer en details niet verloren zijn gegaan.

*Richtprijzen: Vanaf €350.000

 

Farmhouses:
Vergelijkbaar met een house of character kunnen farmhouses wel honderden jaren oud zijn. Het verschil is dat deze huizen een groter landgoed bezitten en daarom duurder zijn. Droomt u van een huis met een zwembad en misschien zelfs een tennisbaan?

*Richtprijzen: Vanaf €450.000

 

*De richtprijzen die DeVink Estates aangeeft zijn gebaseerd op reële marktprijzen voor vastgoed die volledig klaar zijn om in te trekken. Prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren en kunnen daarom afwijken van de richtprijzen.

Lees ook:
Aankoopmakelaar

Aankoopprocedure
Luxe complexen
Hypotheek
Vastgoed beheer