Op Malta kunt u heerlijk genieten van uw welverdiende pensioen.

Met meer dan 300 zonovergoten dagen per jaar en slechts op drie uur vliegen van Nederland is Malta de perfecte bestemming om van uw pensioen te genieten. Malta is lid van de EU, u betaalt gewoon met de Euro en iedereen spreekt Engels. Ook heeft Malta een zeer voordelig belastingstelsel waardoor u hier veel meer uit uw pensioen kunt halen.

Onder het Malta Retirement Programme (MRP) betaalt u slechts 15% belasting over uw pensioenuitkering en is er op Malta geen erfbelasting en geen vermogensbelasting!

Hoe werkt het Malta Retirement Programme?

  • Om in aanmerking te komen voor het MRP moet u op Malta of Gozo woonachtig zijn.
  • U bent verplicht om gemiddeld minimaal 90 dagen per jaar op Malta of Gozo te verblijven voor een periode van vijf jaar. U moet dus minimaal 450 van de 1.825 op Malta of Gozo verblijven. Tevens mag u niet langer dan 183 dagen per jaar buiten Malta in hetzelfde land verblijven.
  • U moet vastgoed bezitten met een aanschaf waarde van meer dan €275.000 op Malta, meer dan €220.000 op Gozo of een huurcontract van minimaal 1 jaar met een minimale jaarlijkse huur van €9.600 op Malta of €8.750 op Gozo.
  • Uw gehele pensioenuitkering moet in Malta worden belast en moet minstens 75% van uw gehele belastbare inkomen zijn.
  • Ter administratie betaalt u een eenmalig bedrag van €2.500.
  • De minimale belasting binnen de MRP bedraagt  €7.500 per jaar en  €500 partnertoeslag.

Nederland heeft met Malta een belastingverdrag ondertekend om dubbele belasting te voorkomen. Pensioenen die zijn opgebouwd in de privésector kunt u in Malta laten belasten met de voordelige (MRP). Voor pensioenen die voortkomen uit de overheidssector blijft u echter belastingplichtig in Nederland. Voor jaarlijkse bruto-inkomen (waarvan minimaal 75% bestaande uit pensioen) van minder dan  €50.000 is het werkelijke belastingpercentage meer dan 15%. Stel u ontvangt jaarlijks €30.000 bruto dan betaalt u met de MRP status 25% belasting. In dit geval bent u beter af met de standaard Ordinarily EU Residency waar u in dit geval 17.3% inkomstenbelasting betaalt. DeVink Estates helpt u samen met een belastingadviseur op Malta met de registratie en om belastingtechnisch de juiste keuze te maken. Voordat u de MRP status vanuit de overheid krijgt toegediend betaalt u inkomstenbelasting volgens de Ordinarily Resident Programme.

Wilt u meer weten, heeft u vragen of wilt u de volledige brochure ontvangen? Neem dan contact op met ons op.